Diversificarea la bebeluși este cea mai importantă etapă prin care va trece micuțul tău în primul an de viață. Tranziția de la hrana formată exclusiv din lapte (matern sau formulă) la alimentele solide vine la pachet pentru părinți cu multe emoții și provocări.
Este recomandat ca părinții să se informeze din timp asupra primelor alimente pe care le pot oferi la început, dar și asupra tehnicilor potrivite de pregătire a mâncării. Poate părea dificil până sunt puse cap la coadă toate informațiile, dar este bine de știut că vei avea aliați de nădejde pe parcursul acestei perioade. Găsești în comerț câteva tipuri de produse care îți vor ușura viața și te vor face să te gândești cât ești de norocoasă fiindcă au fost inventate.
Iată în continuare care tipuri de produse îți vor ușura considerabil perioada de diversificare la bebeluși.
1. Scaunul de masă, cel mai important în diversificarea la bebeluși
Primul produs pe care este indicat să îl cauți atunci când micuțul tău se apropie de împlinirea vârstei de 6 luni este scaunul de masă. Principalele criterii de selecție pe care trebuie să le îndeplinească sunt siguranța, confortul, ușurința în manevrare și curățare. Dacă nu dispui de un spațiu mare în bucătărie, cel mai bine este să îți îndrepți atenția spre un model de scaun de masă pliabil. Îl poți strânge la perete atunci când nu îl folosești, așa că nu te va încurca. Descoperă aici o selecție de scaune de masă pentru bebeluși care respectă toate standardele de siguranță.
2. Bavetele impermeabile, de mare ajutor în diversificare
Fiindcă vor avea loc multe „accidente” nu doar în primele luni de diversificare, când vei introduce treptat cele trei mese principale, ci chiar și mai târziu, îți recomandăm bavete impermeabile. Cumpără din timp câteva modele simpatice pe care prichindelul tău să le poarte cu drag la masă. Nu numai că vor proteja hainele bebelușului de murdărie, menținându-le astfel fără pete încăpățânate, dar vor păstra și podeaua mai curată.
3. Aparat de gătit pentru bebeluși, de nelipsit din bucătărie
Un robot de bucătărie special conceput pentru a prepara mâncarea bebelușului îți va salva timp și energie, așa că se numără printre principalele achiziții pe care merită să le faci. O combinație între un aparat care prepară alimentele la abur și un blender îți va fi de mare ajutor mai ales la început, însă îl vei putea folosi și mai târziu după ce prichindelul va mai crește. Acesta poate ajuta la obținerea unei consistențe adecvate pentru vârsta lor într-un timp rapid.
4. Recipientele pentru depozitarea mâncării, de pus pe listă
Alte produse care îți vor ușura viața în perioada de diversificare la bebeluși sunt recipientele pentru depozitarea mâncării. Poți să pui în acestea piureurile preparate din legume la aburi, fructe și carne, dar și paste cu diferite sosuri și budinci. Astfel le vei avea păstrate în siguranță și ziua următoare ori atunci când ieșiți la o plimbare. Poți constata cu bucurie că bebelușul tău are mai multă poftă de mâncare atunci când ieșiți în oraș.
5. Primul set pentru servirea mesei potrivit pentru diversificare
Nu orice set pentru servirea mesei este potrivit pentru începerea diversificării la bebeluși, așa că trebuie să acorzi atenție câtorva detalii esențiale. Castroanele trebuie să fie realizate din materiale ce nu pun sănătatea copilului în pericol. De preferat să fie dotate cu sistem anti-alunecare aflat pe baza exterioară pentru a le împiedica să cadă de pe tăviță ori masă.
De asemenea, primul set de tacâmuri trebuie să aibă formă ergonomică, astfel încât să fie ușor de utilizat. Ar trebui să fie fabricat din silicon pentru a proteja gingiile bebelușului și să aibă design atractiv pentru micuț.
Foto: Unsplash.com