V-ați întrebat vreodată de ce sushi-ul vine întotdeauna cu acea pastă verde intensă, care poate transforma o experiență culinară plăcută într-una… lacrimogenă?
O scurtă călătorie în timp
Wasabi, cunoscut și sub numele de „hreanul japonez”, își are rădăcinile (literalmente) în cultura japoneză de peste 1.000 de ani. A fost inițial folosit ca un mijloc de a combate toxinele alimentare datorită proprietăților sale antibacteriene.
De ce este wasabi atât de „prețios”?
Cultivarea wasabi-ului nu este o treabă ușoară. Necesită un mediu cu apă curgătoare și temperaturi constante, făcându-l un produs rar și, prin urmare, scump. Surprinzător, multe dintre „wasabi-urile” pe care le găsim în supermarketuri sunt, de fapt, un amestec de hrean, muștar și colorant verde. Da, știm… ați fost probabil păcăliți și voi!
Mai mult decât un condiment
Pe lângă faptul că dă un „șut” de intensitate mâncărurilor, wasabi-ul are și numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv proprietăți antiinflamatorii și antioxidante.
Experimentează în bucătărie!
Deși sushi este cel mai faimos partener al wasabi-ului, încercați să-l adăugați în dressing-uri, marinade sau chiar în supe pentru un gust unic și un plus de energie.
În încheiere…
Acum, când ați descoperit secretele din spatele acestei paste verzi, sunteți pregătiți pentru următoarea aventură culinară. Și nu uitați, dacă decideți să încercați wasabi autentic, țineți la îndemână și un șervețel. Veți avea nevoie de el!